טיפים לבחירת מחסן

אם יש לכם גינה פרטית, רצוי עבורכם להתקין מחסן בגינה. מחסן שיותקן בשטח הגינה יאפשר לכם לשמור על ארגון וסדר משום שיהיה ניתן לאחסן בו מגוון חפצים ומכשירים. ברוב המקרים, מאוחסנים בתוך מחסן גינה חפצים שקשורים לגינה או מרפסת, חפצים אלו יכולים להיות בין היתר: כיסאות פלסטיק, אופניים, פחי צבע, כלי עבודה וחפצים נוספים שלא נותר להם מקום בבית. כדי ליהנות מיתרונותיו של המחסן, חשוב לבחור מחסן עמיד ואיכותי שיגן על החפצים והמכשירים מפני מזג האוויר ומפני גניבות, ישרת את בני הבית לאורך זמן ויענה על הצרכים האישיים של המשתמשים.

טיפים לבחירת מחסן

החומרים מהם עשויים מחסנים לגינה

כדי לבחור מחסן איכותי ועמיד שיענה על הצרכים של בני הבית, חשוב להכיר את החומרים מהם עשויים מחסני גינה. מחסנים שמתאימים להתקנה בגינות יכולים להיות מחסנים שעשויים מעץ, PVC  ופלסטיק. כמו כן, ניתן להתקין מחסן מתכת. לכל אחד מסוגי המחסנים יש מאפיינים משלו.

מחסן שעשוי מעץ למשל, יעניק לגינה מראה טבעי, כפרי וחם וזוהי ככל הנראה הסיבה לכך שהוא כה פופולארי בקרב בעלי גינות. את מחסן העץ ניתן לצבוע, ההתקנה שלו קלה והוא שומר על הטמפרטורה. החסרונות של מחסנים שעשויים מעץ הם שהאיטום שלהם עלול להיות פחות איכותי ממחסנים שעשויים מחומרים אחרים, קל יחסית לפרוץ אליהם, הם דורשים תחזוקה מדי תקופה ומחירם גבוה ביחס לסוגי מחסנים אחרים.

מחסנים שעשויים מ- PVC נחשבים לחזקים, מבודדים ועמידים, כך שהם יכולים להגן על החפצים המאוחסנים בצורה טובה גם כאשר מזג האוויר קיצוני. יתרון נוסף על החומר הוא שהוא אינו דליק.

מחסנים שעשויים מפלסטיק נחשבים לעמידים מאוד בפני מזג האוויר הישראלי. מחסני הפלסטיק קלי משקל, אינם דורשים תחזוקה וקיימים ברמות איכות שונות. החסרונות של מחסני הפלסטיק הם שקשה יחסית להתקין אותם, לא תמיד ניתן לדעת האם הם איכותיים ופעמים רבות הם לא מעוצבים באופן אסתטי.

מחסני המתכת דורשים תחזוקה מעטה ביותר ומחירם נמוך ביחס לסוגי מחסנים אחרים. החסרונות של מחסני המתכת הם שהם פגיעים ביחס למחסנים אחרים, אינם מגיעים עם רצפה, לא אסתטיים וקשים להתקנה ביחס לסוגי מחסנים אחרים, אינם כוללים חלונות ונוטים להתחמם.

טיפים לבחירת מחסן

6 טיפים לבחירת מחסן לגינה

לאחר שמכירים את סוגי המחסנים השונים, קל יותר להתמקד ולאתר את המחסן המתאים שעונה על הצרכים של בני הבית. בנוסף להכרת סוגי המחסנים כדאי להתחשב בגורמים נוספים. להלן 6 טיפים שיוכלו לסייע בבחירת המחסן המתאים:

1. מטרת המחסן – יש להחליט מה יהיה השימוש במחסן: האם הוא ישמש כחדר עבודה, מקום אחסון לחפצים, סטודיו או לצורך מטרה אחרת.

2. גודל המחסן – יש לרכוש את המחסן רק לאחר שמודדים את שטחה של החצר. כמו כן, יש להתחשב בגובה של המחסן. לפעמים, יכול מחסן גבוה לסייע מאוד ביצירת מקומות אחסון נוספים. יחד עם זאת, לא תמיד ניתן להתקין מחסן גבוה משום שעשויות להיות מגבלות מסוימות בחצר.

כדי לבחור את גודל המחסן יש לחשוב איזה ציוד מעוניינים לאחסן בו ומהי צורתו של הציוד. במידה שיש ציוד עם קצוות חדים, רצוי לייצר רווח בין הציוד כדי להבטיח שתכולת המחסן תשמר. לשם כך יש צורך בשטח נוסף. כמו כן, יש לחשוב על התקופה בה יאוחסנו החפצים. במקרה שהציוד עתיד להישאר במחסן במשך תקופה ארוכה, יהיה צורך בשטח גדול יותר מאשר במקרה שחלק מהציוד יוצא מהמחסן בתקופות מסוימות.

3. תקנים – מחסן איכותי יחזיק מעמד למשך שנים רבות, לכן, חשוב לוודא שהמחסן איכותי ומחזיק בתו תקן אירופאי. כמו כן, יש לבדוק שהמחסן מתאים לתו התקן ישראלי.

4. אוורור ובידוד – ניתן למצוא מחסנים שכוללים מספר פתחי אוורור, מחסנים אלו יהיו נעימים ומאווררים מאוד. במידה שמעוניינים להפוך את המחסן לסטודיו או משרד, רצוי לבחור מחסן שעשוי מפנל מבודד.

5. מחירים ואחריות – מחירי המחסנים נעים בין מאות שקלים למחסן ועד אלפי שקלים למחסן, לכן, רצוי לערוך השוואת מחירים לפני ביצוע הרכישה. כמו כן, יש לבדוק מה כולל המחיר ובין היתר מה כוללת האחריות ומהי עלות המשלוח במידה שמזמינים את המחסן מהאינטרנט.

6. מחסן שלם או מחסן שיש להרכיב – חשוב לבדוק האם המחסן מגיע כשהוא שלם או האם יש צורך בהרכבה. במידה שיש צורך בהרכבה, יש להחליט האם המחסן יורכב באופן עצמאי או על ידי בעל מקצוע.

מעוניינים בקבלת יעוץ מקצועי? מלאו את הפרטים ונציג מטעמנו ייצור איתכם קשר.
מידע מקצועי
עקבו אחרינו
מוצרים קשורים
דילוג לתוכן